Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/gaytantra.nl/httpdocs/inc/DB.class.php on line 10 Gaytantra - Tantra cursussen Amsterdam - Jaartraining
Gaytantra

Jaartraining

Gay Tantra Jaartraining 2023-2024

De Gay Tantra Jaartraining biedt je de mogelijkheid gedurende een langere periode met een vaste groep mannen die op mannen vallen bezig te zijn met tantra. In vijf blokken van 3 of 4 dagen leer je de visie van tantra op liefde, lust en leven kennen en vooral ervaren. De training brengt je op een respectvolle, heldere en liefdevolle wijze dichter bij wie je in essentie bent en hoe je van daaruit je leven kunt leven.

Data
We werken in 5 modules van 3 of 4 dagen rondom een weekend (do avond-zo middag of wo avond-zo middag):

1: donderdagavond tot zondagmiddag 18-21 mei 2023 (hemelvaart)

2: woensdagavond tot zondagmiddag 13-17 september 2023

3: donderdagavond tot zondagmiddag 2-5 november 2023

4: woensdagavond tot zondagmiddag 28 februari - 3 maart 2024

5: vrijdagavond tot maandagmiddag 17-20 mei 2024 (pinksteren)

Thema’s van de verschillende trainingsmodules:

De kunst van het tantrische onderzoek (3 dagen)
De kern van tantra is zelf jouw waarheid via je eigen ervaring te leren kennen. Dit betekent dat je niets voor waar aan neemt, zolang je niet zelf de waarheid ervan hebt ervaren. In dit eerste trainingsblok zullen we je de tools aanreiken, waarmee je gedurende de hele jaartraining jouw eigen tantrisch onderzoek kunt doen, om te ontdekken wie je bent als je jouw seksuele- of levensenergie steeds voller door je laat stromen. Je zult steeds meer zicht krijgen op de mechanismen die werkzaam zijn om je levendigheid in te perken en effectief iedere nieuwe ruimte die in je wil ontstaan terug weten te dringen. Wellicht zul je ervaren hoe de onderzoekende houding zelf de ingang is naar levenskunstenaarschap.

De kracht van het verlangen (4 dagen)
In het toelaten van je verlangens zit een enorm potentieel aan levensenergie. Vaak zijn we bang voor de volheid van ons verlangen in de angst erop te worden afgerekend of afgewezen te worden als we met onze verlangens naar buiten komen. Bovendien zijn we in onze geschiedenis regelmatig enorm teleurgesteld geraakt als onze verlangens niet werden ingewilligd. Om de pijnlijkheid hiervan niet meer te hoeven voelen, hebben we onze verlangens maar teruggetrokken. In dit tweede blok zullen we onze verlangens weer leren toe-eigenen. We zullen ervaren wat er gebeurt als we in relatie met een ander gaan staan voor ons verlangen, onafhankelijk of het verlangen wordt vervuld.

Zijn in je eigen stroom (3 dagen)
In het derde trainingsblok focussen we ons op het toelaten van de veranderlijkheid van het leven en het vertrouwen dat we juist dan ieder moment zijn waar we "moeten" zijn. Vanuit onze egostructuur hebben we de neiging op zekerheid te spelen en ons leven, onze omgeving en onszelf zoveel mogelijk onder controle te houden. Tantra nodigt uit die controle en het gevoel van veiligheid los te laten en onszelf mee te laten stromen daar "waar het naartoe wil". Vanuit die houding is ieder moment weer nieuw. Als we daarin durven zijn, zonder dat we weten waar het volgende moment heen wil, is er de ervaring dat we juist dan in contact zijn met wie we werkelijk zijn en met wat we in dit leven werkelijk te doen hebben op aarde.Loslaten in lust en liefde (4 dagen)
In het vierde trainingsblok zullen we het thema uit het vorige blok expliciet onderzoeken in het seksueel zijn. In de sensuele en erotische aanraking zullen we onderzoeken hoe we aanwezig kunnen zijn in onze lustenergie, terwijl we deze energie tegelijk ook toelaten in de ruimte van ons hart. Verbinding van seks en hart brengt ons in contact met onze eigenheid als seksueel wezen, waarbij we vrolijkheid, lichtheid en creativiteit kunnen ervaren. Ons over te geven aan en met vriendelijke nieuwsgierigheid te zijn in onze stroom van seksuele energie geeft ons de mogelijkheid ons bewust te worden van blokkades en deze te laten smelten. Juist in de intimiteit met de ander ligt de mogelijkheid om zowel onze wonden die ontstaan zijn in het contact te doorvoelen en te helen, als ook onszelf te ervaren als de krachtige, levenslustige en extatische man die we werkelijk zijn.

Een tantrisch dagelijks leven (3 dagen)
In het laatste trainingsblok richten we ons op de integratie van je innerlijke tantrische houding in het leven van alledag, in je relatie(s), op je werk, in het vrijen. We zullen in dit blok veel oefenen in het zijn in een open ruimte, een ruimte waarin nog niets vastligt en je ieder moment weer jouw waarheid waar kunt laten zijn. Dit geeft je de mogelijkheid heel precies te onderzoeken wat jou belemmert te zijn waar je bent, en te handelen vanuit wie je bent. Je ontdekt wat jou kan ondersteunen jouw eigenheid toe te laten in je leven zodat je ook na de jaartraining thuis jouw leven werkelijk kunt leven.

Praktische zaken

Locatie
De hele training wordt gehouden in centrum de Horst in Meddo (bij Winterswijk). We slapen hier op 2 persoonskamers. Luxere 1-persoonskamer (ook met 2 personen te gebruiken) met eigen douche en toilet mogelijk tegen meerprijs van €10 per kamer per nacht (reserveren bij en afrekenen met centrum De Horst). De maaltijden zijn vegetarisch. We hoeven hier geen corvee te verrichten. 

Bereikbaarheid Je kunt worden opgehaald door Jan van het centrum op station Winterswijk. We zullen de deelnemers die willen meerijden ook proberen te koppelen aan deelnemers die met de auto gaan en het leuk vinden iemand mee te nemen. Meddo ligt op zo’n 1,5 uur rijden van Utrecht.

Tijden
De trainingsblokken zijn van donderdag- of woensdagavond (3 of 4 dagen) tot en met zondagmiddag. We beginnen om 20.30 uur, zodat je die dag nog kunt werken als je dat wilt. Bij aankomst staat een eenvoudige maaltijd klaar. We eindigen zondagmiddag rond 15.30 uur

Kosten
De totale kosten voor de training, all in, dus inclusief alle maaltijden, koffie en thee en overnachtingen (inclusief bad- en bedlinnen), zijn €3975 (incl. BTW). Om mannen met een minimuminkomen ook de gelegenheid te geven mee te doen vragen we je €4275 te betalen als je meer dan modaal (€37.000 bruto per jaar) verdient en vindt dat je dit kunt betalen. Met een minimuminkomen (indicatie: tot €19.000 bruto per jaar) betaal je €3675. In deze prijs is één sessie inbegrepen, die je tussen de blokken door kunt doen. Als geld een bezwaar vormt om deel te nemen, neem dan contact met ons op.

Verder over de kosten nog de volgende tip die je behoorlijk in de kosten kan schelen. Als zelfstandig ondernemer kun je kosten voor "training & coaching" vaak opvoeren als aftrekpost en kun je het BTW-bedrag aftrekken. Ook in loondienst heb je soms mogelijkheden om beroepskosten af te trekken. Als je hierover wilt overleggen, neem gerust contact op.

Vragenformulier en intakegesprek
Zodra je ons laat weten belangstelling te hebben om mee te doen met de jaartraining mailen we je een vragenformulier toe. Met het invullen hiervan start voor jou het proces van de jaartraining eigenlijk al. Voor ons is het belangrijke informatie om je goed te kunnen begeleiden. Als je het formulier ingevuld en teruggemaild hebt maken we een afspraak voor een intakegesprek (de prijs hiervoor zit bij de totaalprijs inbegrepen). Hierin bespreken we onder meer of het volgen van deze training voor jou op dit moment klopt.

Overige tijdsinvestering
Tussen de blokken door oefen je minstens één keer in een oefengroep (minimaal 1 dagdeel, per oefengroep zelf vast te stellen). Van ons krijg je suggesties over de te oefenen stof. Verder zijn thuisoefeningen als meditatie en lichaamswerk een basis voor de doorwerking van de training. Tenslotte, de tantra jaartraining is geen psychotherapie. Het kan wel een aanzet geven tot een therapeutisch proces, dat mogelijk nadere ondersteuning vergt.

Inschrijving en betaling
Als we je aanbetaling van €250 hebben ontvangen is er een plekje in de jaartraining voor je gereserveerd. Zodra we het vragenformulier hebben ontvangen, het intakegesprek is afgerond en je aanbetaling van €250 binnen is, is je inschrijving volledig (bankrekening NL73INGB0007040712 van Conrad Heipke, Utrecht, o.v.v. jaartraining). Voor de Vlamingen nog de volgende gegevens: IBAN: NL73INGB0007040712 BIC: INGBNL2A. Het hele bedrag willen we graag een maand voor het eerste blok op onze rekening hebben staan. Mocht dit voor jou lastig zijn, neem dan even contact op. Dan kunnen we een spreiding van de betaling met je afspreken.

Annuleringsregeling
Je ontvangt het hele bedrag retour in geval van annulering van onze kant. Als je je opgave langer dan 8 weken voor het begin van de jaartraining intrekt ontvang je van ons het bedrag retour, minus €60 administratiekosten. Tussen 5 en 8 weken wordt 40% terugbetaald. Daarna afmelden of niet verschijnen heeft tot gevolg dat de volledige deelnemersbijdrage verschuldigd is. Na aanvang van de jaartraining is geen terugbetaling mogelijk c.q. ben je verplicht het hele bedrag van de jaartraining te voldoen.