Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/gaytantra.nl/httpdocs/inc/DB.class.php on line 10 Gaytantra - Tantra cursussen Amsterdam - Introductietraining
Gaytantra

Introductietraining

English spoken introduction training 3-5 february 2023: see below

Gay Tantra basics XL 2-5 maart 2023: zie hieronder

 

Introductietraining (Amsterdam) 4-6 november 2022 

Inhoud

In de training gebruiken we verschillende manieren van werken. Daarbij is steeds belangrijk wat er ter plekke gebeurt:
Meditatie: om het stil te laten worden in jezelf.
Dans en lichaamswerk: om energie te krijgen, om gemakkelijker jezelf te voelen.
Oefeningen: vaak in tweetallen, waarin je bijvoorbeeld uitprobeert hoe het is om (oog)contact te maken, om aan te raken en (aan)geraakt te worden.
Gesprek: om te delen wat je beleefde en wat belangrijk voor jou is en, als je dat wilt, hierin verder te onderzoeken.
Massage en zinnenprikkeling: om in lijfelijk contact te geven en te ontvangen en om bewust met al je zintuigen waar te nemen.

Voor wie
De gay tantra introductietraining biedt je de mogelijkheid in een weekend kennis te maken met tantra en onze manier van werken. Na het intense werk kun je thuis of op een andere zelf gekozen plek overnachten. Ook als je deze (of een andere) gay tantra training al eens hebt gedaan kan het fijn zijn deze "tantra basics" nog eens te proeven!

Tijd en plaats
De trainingen zijn van vrijdagavond tot en met zondagmiddag. Voor slaapgelegenheid moet je zelf zorgen.
De tijden zijn: vrijdag van 19.30 - 22.30 uur, zaterdag van 10.30 - 19.00 uur, zondag van 10.30 - 17.00 uur.
De training vindt plaats in een mooie, sfeervolle ruimte vlak bij de Amstel: ’De Ruimte’, Weesperzijde 79a, Amsterdam. ’De Ruimte’ ligt op loopafstand van het NS-station Amsterdam Amstel en van het metrostation Wibautstraat.

We worden deze training geassisteerd door Sebastiaan en Erik.

Kosten
De introductie training in Amsterdam kost € 250,-.
Heb je een minimuminkomen (stadspas Amsterdam, een U-pas (Utrecht), indicatie: tot €19.000 bruto per jaar): € 220,-. Mocht dit met jouw inkomen nog onoverkomelijk zijn, neem dan even contact op.
Je aanmelding is compleet als je je adres- en telefoongegevens hebt doorgemaild en we je betaling hebben ontvangen (Rekeningnummer NL73INGB0007040712 ten name van Conrad Heipke, Utrecht. Vermeld ’tantratraining’ en de datum van de training). Voor de Vlamingen nog de volgende gegevens: IBAN: NL73INGB0007040712 BIC: INGBNL2A.

 

English spoken Gay Tantra introduction training

3-5 february 2023

The Gay Tantra introduction training is a basic training that gives you the opportunity to get to know tantra and our way of working. After the intense sessions you can sleep at home or another self chosen place.

Tantra, as we see it, is about freeing yourself from the strenght and power of your ideas about yourself and the world and landing in reality where you can be yourself in relaxation and truth. The tension pattern around your free self arose in contact with your loved ones early in your life. Relaxation of the tension in body and mind can happen in intimate contact with other men by discovering your belief systems and becoming aware of your essential self.

This is why we work with meditation, dance and bodywork to come closer to the relaxed version of ourselves. And that’s why we work a lot with contact exercises to come closer to both the wounds that arise tension and the pleasure of free flow that bring us to the truth in the moment and to the love for our true self and reallity. Our senses become awakened and we massage and touch each other to allow more being here and now in our body. We learn to speak honest out of our experience and feel the freeing effect of that on our being and on our friendships and love relations.

Time and place

The training is friday night until sunday afternoon. Sleeping accomodation is not included. 
The times: friday 19.30 - 22.30h, saturday 10.30 - 19.00h, sunday 10.30 - 17.00h. 
The training takes place in a beautiful, atmospheric space close to the Amstel: ‘De Ruimte’, Weesperzijde 79a, Amsterdam. ’De Ruimte’ is in walking distance from the trainstation Amsterdam Amstel and metrostation Wibautstraat.

Costs

The introduction training in Amsterdam costs € 250,-. Low income until €19.000: € 220,-. Contact us when this is still too much for you. You complete your application by paying and mailing your adress- and phone data (Bank account NL73INGB0007040712, Conrad Heipke, Utrecht, ’English spoken tantratraining february 2023’).

 

Gay Tantra basics XL

2-5 maart 2023

In deze training kom je alle basis ingrediënten van tantra tegen, zodat je kunt uitvinden wat tantra jou te bieden heeft. Er is meer tijd en ruimte dan bij de introductietraining die in Amsterdam wordt gehouden, er is een ander en uitgebreider programma en een voordeel is dat je overnacht op deze mooie locatie in de rust en schoonheid van de Achterhoek. Denk je er over om de Gay Tantra Jaartraining te doen, maar deed je nog niet eerder een training bij ons, dan is deze training een goede manier om met ons kennis te maken voordat je een heel jaarprogramma in stapt. Je bent ook van harte welkom als je gewoon weer zin hebt om jouw eerdere onderzoek bij Gay Tantra te vervolgen!


In de training gebruiken we verschillende manieren van werken. Daarbij is steeds belangrijk wat er ter plekke gebeurt:

Meditatie: om het stil te laten worden in jezelf.

Dans en lichaamswerk: om energie te krijgen, om gemakkelijker jezelf te voelen.

Oefeningen: vaak in tweetallen, waarin je bijvoorbeeld uitprobeert hoe het is om (oog)contact te maken, om aan te raken en (aan)geraakt te worden.

Gesprek: om te delen wat je voelde en beleefde en wat belangrijk voor jou is en, als je dat wilt, hierin verder te onderzoeken.

Massage en zinnenprikkeling: om in lijfelijk contact te geven en te ontvangen en om bewust met al je zintuigen waar te nemen.

 


Praktische zaken

Locatie

De training wordt gehouden in centrum de Horst in Meddo (bij Winterswijk). We slapen hier op 2 persoonskamers. Luxere 1-persoonskamer (ook met 2 personen te gebruiken) met eigen douche en toilet mogelijk tegen meerprijs van €10 per kamer per nacht (apart te reserveren bij en af te rekenen met de Horst). De maaltijden zijn vegetarisch. We hoeven hier geen corvee te verrichten.

Bereikbaarheid

Je kunt worden opgehaald door Jan van het centrum op station Winterswijk. We zullen de deelnemers die willen meerijden ook proberen te koppelen aan deelnemers die met de auto gaan en het leuk vinden iemand mee te nemen. Meddo ligt op zo’n 1,5 uur rijden van Utrecht.

Tijden

De training is van donderdagavond tot en met zondagmiddag. We beginnen om 20.30 uur, zodat je die dag nog kunt werken als je dat wilt. Bij aankomst staat een maaltijd klaar. We eindigen zondagmiddag rond 15.30 uur

Kosten

De totale kosten voor de training, all in, dus inclusief alle maaltijden, koffie en thee en overnachtingen (inclusief bad- en bedlinnen), zijn €625 (incl. BTW). Met een minimuminkomen (indicatie: tot €19.000 bruto per jaar) betaal je €575.

Aanmelding

Je aanmelding is compleet als je je adres- en telefoongegevens hebt doorgemaild en we een aanbetaling van €200 hebben ontvangen (Rekeningnummer NL73INGB0007040712 ten name van Conrad Heipke, Utrecht. Vermeld ’tantratraining’ en de datum van de training). Voor de Vlamingen nog de volgende gegevens: IBAN: NL73INGB0007040712 BIC: INGBNL2A. Het hele bedrag willen we graag voor 1 juni op onze rekening hebben staan.

Verder over de kosten nog de volgende tip die je behoorlijk in de kosten kan schelen. Als zelfstandig ondernemer kun je kosten voor "training & coaching" vaak opvoeren als aftrekpost en kun je het Btw-bedrag aftrekken. Ook in loondienst heb je soms mogelijkheden om beroepskosten af te trekken. Als je hierover wilt overleggen, neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

Tantra & overgave (smelten in warm water): niet in de planning


Overgave en controle
Overgave is de kern van tantra. Overgave is lastig, je kunt het niet doen. Toelaten, loslaten, ruimte geven zijn begrippen die er naar verwijzen en die we in tantra dan ook veelvuldig gebruiken.

Controle is het tegenovergestelde. Controle kennen we allemaal goed, ons leven is ermee doorspekt omdat het ons een gevoel van veiligheid geeft. Toch zet het ons feitelijk klem in een zelfgesponnen web van starheid, spanning en voorspelbaarheid.

In contact met anderen leidt overgave tot gevoelde intimiteit, controle tot onechte vormelijkheid. In vrijen is overgave de ingang naar ekstase en ultiem genot, terwijl je via controle bij porno terecht komt. Het gaat hierbij uitdrukkelijk niet over goed of fout, maar wel om de vraag waar jij de voorkeur aan geeft.

Controle is structureel ingebakken in ons via het verfijnde controlemechanisme dat we wel ego noemen. Ego kun je zien als een stelsel van ideeën en overtuigingen over hoe jij bent en moet zijn en hoe de wereld is. Lichamelijk is dit vormgegeven via een spierpantser, dat je letterlijk en figuurlijk weerhoudt om uit de band te springen.
Tantra gebruikt onze seksuele energie om ons ego te laten smelten, zodat we weer kunnen ontspannen. Ontspanning maakt dat we weer kunnen voelen en ervaren wie we werkelijk zijn. Dit maakt het mogelijk te genieten van onszelf en van het contact met de mensen om ons heen.

Smelten in warm water
In de training Tantra & Overgave nodigen we je uit in de ervaring van overgave te gaan en onder ogen te zien wat bij jouw overgave in de weg staat. We zullen daarbij een hele dag gebruik maken van een zogenaamde hot tub, een klein zwembadje met water op lichaamstemperatuur. Het warme water nodigt je uit je op een nog dieper niveau te openen en te verbinden met wie je in essentie bent. Genietend van niets te hoeven geef je je over aan je eigen stroom, terwijl je je gedragen weet door je eigen adem, het omhullende water en de andere mannen. Je kunt ervaren hoe er met een speelse lichtheid voor je wordt gezorgd en juist hierdoor je je steeds meer kunt ontspannen in en overgeven aan een gevoel van intens vertrouwen en diepe verbondenheid.
Op fysiek niveau kan jouw spierpantser verzachten en losser worden. Een diepe ontspanning en een gevoel van "het is goed" en "ik ben goed zoals ik ben" kan intreden. Je krijgt meer het gevoel werkelijk in het moment, in de realiteit te zijn.

Tantra en overgave
Deze ervaring zal in de rest van de training doorwerken in de intensiteit waarmee je jezelf, ook in contact met de andere mannen, kan ervaren in de tantrische strukturen en rituelen die we aanbieden.
Hierbij zullen we de sensualiteit en intimiteit die ontstaat in een groep mannen die op mannen vallen gebruiken om de angst voor de werkelijkheid te laten smelten en te ervaren hoeveel er te genieten valt als je de echtheid van jezelf en de ander toelaat. Je leert te vertrouwen op je lijf en niet in de eerste plaats op je hoofd. Dit verdiept het contact, zowel met jezelf als met de andere mannen. Jouw waarheid in dit contact waar laten zijn is vaak spannend en uitdagend en brengt je meer werkelijk in contact.

Op een speelse manier nodigen we je uit jouw seksuele of levensenergie te laten stromen en zijn eigen weg te laten gaan. Je zult ontdekken hoe het toelaten daarvan je kan brengen bij de vervulling van het grote verlangen naar overgave en daarmee bij leven vanuit wie we werkelijk zijn.

Praktisch

De Hemelvaart4daagse vindt plaats van woensdagavond 13 mei 2021 tot en met zondagmiddag 16 mei 2021 in Centrum De Horst bij Winterswijk (www.centrumdehorst.com). De maaltijden zijn vegetarisch. We slapen op de Horst op 2- of 3-persoonskamers. Er zijn 2 kleine, eenvoudige 1-persoonskamers, die niet vooraf te reserveren zijn. Er zijn ook 4 luxere 1-persoonskamers (met eigen douche en WC) beschikbaar tegen meerprijs (€40 voor 4 nachten). Je kunt ook met z’n tweëen een luxere kamer boeken (€20 p.p. voor 4 nachten). Reservering van de luxere kamers doe je bij de Horst en je betaalt ter plaatse aan het centrum. We vinden het prettig als je ons ook even een mailtje stuurt over de reservering, dan zijn wij ook op de hoogte van het verloop van de kamerindeling.

De kosten van de hemelvaart4daagse bedragen € ?,- (incl. BTW). Je aanmelding is compleet als we een aanbetaling van tenminste € 150,- van je hebben ontvangen (rekeningnummer NL73INGB0007040712 ten name van Conrad Heipke, Utrecht. o.v.v. "hemelvaart4daagse"). De rest van het bedrag willen we graag tenminste 3 weken voor de training (21 april) op onze rekening hebben staan.

Over de kosten nog de volgende tip die je behoorlijk in de kosten kan schelen. Als zelfstandig ondernemer kun je kosten voor "training & coaching" vaak opvoeren als aftrekpost en kun je het BTW-bedrag aftrekken. Ook in loondienst heb je soms mogelijkheden om beroepskosten af te trekken. Als je hierover wilt overleggen, neem gerust contact op