Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/gaytantra.nl/httpdocs/inc/DB.class.php on line 10 Gaytantra - Tantra cursussen Amsterdam - Deelnemers
Gaytantra

Deelnemers

Over de inroductietraining:

Johan (53): "Het meest bijzondere vond ik dat er een sfeer gecreëerd wordt waarin alles er mag zijn. Het lichte én het donkere in mijn leven. Mijn plezierige kanten, maar ook de kanten van mezelf die ik liever niet zie. Ze gaan uit van een houding van: alles wat zich aandient is oké. Kijk daar maar naar, het is van jou, en ga daar respectvol mee om. De sfeer is heel veilig, zonder dat het een slappe hap wordt. Want ik liet me ook uitdagen om eens verder te gaan dan normaal. En de ruimte, waar het weekend plaatsvindt, is een lust voor het oog."

Mark (26): "Ik vond het heel boeiend om homo-mannen van alle leeftijden tegen te komen. En ook om elkaar zo heel anders te ontmoeten dan in het uitgaansleven. Vooraf was ik een beetje bang dat het allemaal wat zwaar zou worden. Maar nu achteraf zeg ik: het is wel serieus, maar we hebben ook heel veel plezier gehad. Het weekend had juist een toon van lichtheid. Het is zo te gek om in een sfeer van respect jezelf beter te leren kennen, en andere mannen echt te ontmoeten."

Peter (58): Bedankt voor de sfeer van openheid, eerlijkheid en ruimte, waardoor ik het hele weekend enorm mijzelf kon zijn. Zó had ik dat nog nooit beleefd. Het is een uitgangspunt van tantra: je diepste zijn met alles erop en eraan mag er zijn en met "vriendelijke nieuwsgierigheid" bekeken worden. Nou (en het was geloof ik geen geheim) dat is mij overkomen. Ik genoot ervan elke minuut van dit weekend.

Harry (47): Nog lekker onderweg en aan het werk nu en tegelijkertijd erg aan het nagenieten van het afgelopen weekend en wat daar allemaal gebeurde. Ik ben moe en voel duidelijk euforie. Na heel wat trainingen en het laatste jaar "even niets" nu weer een training gedaan en het gevoel gehad in een warm bad te vallen. Fijn om daarin mezelf te kunnen en mogen zijn.

Uri (48): Heb het niet altijd makkelijk gehad, maar heb ook van de mooiste momenten van mijn leven beleefd - wat wil ik meer? Gisteren kwam ik thuis en dacht ik, tja, het is voorbij, ik voelde me een beetje buiten dat alles. En dan vandaag - ja, het kwam terug, en hoe: fietsend begon ik te huilen, denkend een diverse mooie momenten in mijn verleden, die met intimiteit hadden te maken. Er is iets open gegaan, en ik ga mijn best doen om het niet weer te sluiten!

Rick (47): Nogmaals dank voor het mooie weekend. Het voelde voor mij als een soort thuiskomen. Toen Fred vertelde over de relatie tussen tantra en seks was dat voor mij echt een punt van herkenning: Voor mij is seks een persoonlijke reis in het genieten.

Koen (39): Dank voor jullie vertrouwen en ’zijn’ in de training van afgelopen weekend. Maandag stapte ik naar buiten en bemerkte dat ik me heel letterlijk groter voelde dan voorheen. Met een ontspanning in mijn lichaam die ik daarvoor niet kende. Het vervult mij met energie, kracht en vertrouwen. Als man, als vader en in verbinding met andere mannen.

Paul (69): Dan ben je op zondagavond weer thuis. Je vertrouwde omgeving ziet er ineens anders uit terwijl er niets veranderd is. Die verandering zit dus in jezelf. Na drie intensieve trainingsdagen lijk je wel een ander mens geworden te zijn. Vrij, gelukkig, ongeremd.
Het is een ongekende ervaring om een paar dagen deel uit te maken van een groep mannen die je nooit eerder ontmoet hebt. Het enige wat je gemeenschappelijk hebt is je keuze je aan te melden voor een zelfde training, met welke beweegreden dan ook.

Met woorden is deze ervaring nauwelijks te beschrijven.
Een geweldig weekend, een prachtige droom.
Een gevoel dat je absoluut wilt proberen vast te houden.

Dank Fred, Conrad, Patrick en Philip heel veel dank

 

Over een vervolgtraining:

Jan (53): Ben me in de afgelopen dagen bewust geworden dat ik gerust heel zelfverzekerd mag vertrouwen op mijn intuïtie. Het tantra zelfonderzoek was helend, soms zelfs transformerend maar bovenal een feest samen met de andere homo mannen onder professionele en zorgvuldige begeleiding van Fred, Conrad en Marc. Ze boden met hun aanwezigheid ruimte en veiligheid, een absolute voorwaarde om soms kwetsbare gevoelens en gedachten helder te durven maken, te voelen en te verwoorden. Voelde mijn seksuele gevoelens voor een aantal mannen weer stromen. Ik heb gelachen, gehuild, ben boos en bang geweest. Voor alles was tijd en ruimte.
Ik heb mezelf met deze training op deze bijzonder mooie landelijke locatie een prachtig geschenk gegeven. Nogmaals Dank je wel Fred, Conrad en Marc voor jullie bijdrage!

Philip (53): Deze training heeft mijn potentieel vergroot om in het intieme en seksuele contact meer bij mijn ervaring van dat moment te blijven. Los van verwachtingen! Waardoor de beleving veel intenser en bevredigender werd. Er hoeft minder te gebeuren om meer vervuld te zijn.

Rick (41): Gay Tantra leert mij vriendelijk nieuwsgierig te zijn naar mijn kwetsbare kern van liefde waaromheen ik een uiterst geraffineerd labyrint gebouwd heb van ego, angst, overtuigingen en emoties. In het dagelijks leven in vertrouwen uiting geven aan wat binnen in me leeft blijft elke keer weer een spannende stap langs een donkere diepe ravijn van onzekerheden, maar de ravijn rand is in ieder geval verkend in de training...

Joost (41): Deze training ging over sensualiteit en contact. Ben erg blij dat ik contact heb kunnen maken tussen mijn sex en mijn hart. Heb de energie voelen stromen en mijn hart verruimd. Heb het meeste geleerd van de opmerkingen tussendoor en het ervaren van de oefeningen. Heel bewust vanuit contact met mezelf in contact gegaan. Het ging goed, veel mooie mannen ontmoet. Ook heel seksueel geweest in het contact.

Mark (37): Bij de aanvang trotseerde ik de angst om in contact te komen met andere homomannen. Tezelfdertijd is dit mijn groot verlangen en voor mij het grootste cadeau van de training.
Ik heb me kunnen verbinden met andere homomannen, ik voelde het plezier. Ik ervoer enorme acceptatie en respect tussen deze mannen. Mijn plekje in de wereld werd extra bestendigd.
De dagen na de training blijft alles door zinderen in mijn lichaam.
Nu voel ik het verlangen en tezelfdertijd voel ik een kracht. Deze heb ik nodig om verder stappen te zetten om andere mannen echt te ontmoeten. Dit heeft voor mij vooral kunnen groeien door te verbinding met andere mannen met gelijke gevoelens.
Dank u Conrad en Fred en Mark voor de goede begeleiding en er op een warme ontmoetende manier te zijn. Jullie en de groep gaf mij een bedding om er helemaal te zijn.

Cees (51): De training heeft me enorm veel opgeleverd, een enorme energie-boost, kracht en tevredenheid. Ik heb getracht het te verklaren, maar kan dat niet. Het voelt allemaal stevig en ga kijken hoe ik dit kan vasthouden.

Over de gay tantra jaartraining:

Joost (41): Leren tantrisch leven is een proces van kleine stapjes voor mij. Het doorvoelen van gevoelens, het in contact staan met mijn gevoelens heeft me veel meer gebracht dan ik ooit had kunnen bevroeden. Ik leefde met name met mijn hoofd. Was overtuigd dat denken de basis was maar had altijd het gevoel dat ik niet echt leefde. Dat ik langs het leven ging ipv er midden in staan. Via een vriend bij gay tantra terecht gekomen en er is een wereld voor me open gegaan. Langzaam bewust geworden dat gevoel los staat van denken, dat gevoel zo veel ruimer is dan denken. Dat mijn denken een overlevingsmechanisme was om controle op de wereld te hebben. Denken is nog steeds fantastisch handig maar niet de basis van mijn zijn. Voelen is de basis. Maar dat is makkelijke gezegd dan gedaan. In contact staan met mijn gevoel is een langzaam gegroeid proces, via aanwezigheid, onderzoeken van mijn pijnen, verlangens, ego persoonlijkheid, contact maken tussen mijn seks en mijn hart enzovoorts. Heel veel geleerd en nooit klaar, maar voel nu dat ik leef i.p.v. erlangs. Heel bijzonder en zo veel meer dan ik ooit had verwacht.

Rob (36): De jaartraining is voor mij een verrassende reis geweest, die nog lang niet afgelopen is. Ik had van tevoren niet kunnen vermoeden dat tantra zo’n impact op mijn leven zou hebben. Niet alles was leuk en spannend. Maar als ik mijn angsten onder ogen blijf komen, verandert mijn angst in ruimte en vrijheid.

Han (48): Het belangrijkste is, dat ik mijzelf heb leren toestaan elk gevoel te laten zijn wat het is, namelijk: gevoel. Ik geef het gevoel de ruimte, ontken het niet voor mezelf, en durf er makkelijker uiting aan te geven in het bijzijn van anderen. Datzelfde geldt voor verlangens en voor pijn: dat mag er zijn, zonder dat een ander er iets mee hoeft te doen. Dat maakt dat alles meer stroomt in mij. Het super-ego mag zijn zegje doen, maar kan niet langer van mij verwachten dat ik me om zijn uitspraken nog erg druk maak.

Eric (50): Grappig: aan het begin werd me gevraagd mijn verwachtingen los te laten en toch bracht de training me dichter bij mijn grootste verlangen: een ’aan/uit knopje op mijn hersens’. Dat kan natuurlijk niet echt, maar ik heb wel geleerd veel minder in mijn hoofd te zijn en meer bij mijn ’intuitie’.